Pokud plánujete využít dotační program „Oprav dům po babičce“ a máte v úmyslu provést komplexní renovaci vašeho rodinného domova, bude zdroj vytápění jednou z prvních a nejzásadnějších otázek, které si budete muset položit. Jednou z alternativ je moderní a efektivní způsob vytápění pomocí uhlíkových topných fólií. Tyto fólie představují skvělou alternativu pro dobře zateplené domy a mají mnoho výhod, které je možné v rámci programu využít.

Hostivař

Co jsou uhlíkové topné fólie?

Uhlíkové topné fólie jsou inovativní a energeticky úsporný způsob vytápění, který nahrazuje tradiční topení, jako je vytápění dřevem či uhlím. Tyto fólie fungují na principu přeměny energie na teplo 1:1, disponují rychlým náběhem a díky variantě pro pokládku přímo pod dlaždice (potažmo s použitím elektrických topných rohoží) s nimi dokážete vytopit celý dům či byt. Navíc se jedná o tenké a flexibilní materiály, které se snadno instalují pod podlahové krytiny nebo za omítku. Tímto způsobem nezabírají téměř žádné místo a jsou ideální pro rekonstruované a moderně zateplené domy.

Pokládka topení LARX

Výhody uhlíkových topných fólií

  1. Energetická účinnost: Uhlíkové topné fólie patří mezi energeticky úsporná řešení. Teplo se šíří rovnoměrně a cíleně, což zajišťuje efektivní vytápění bez zbytečných ztrát energie.
  2. Snadná instalace: Instalace uhlíkových fólií je rychlá a jednoduchá, což umožňuje snížit náklady na pracovní sílu při renovaci. Lze je umístit na různá místa, například pod podlahy, za stěny nebo pod stropy.
  3. Bezúdržbový provoz: Uhlíkové topné fólie nevyžadují složité údržbové práce. Po nainstalování fungují bez problémů a jsou téměř nezničitelné.
  4. Ekologická volba: Uhlíkové topné fólie neprodukují žádné emise a nevyžadují spalování fosilních paliv, což znamená nižší uhlíkovou stopu vašeho domova.
  5. Jednoduché ovládání: Uhlíkové fólie lze snadno ovládat prostřednictvím termostatu, který umožňuje nastavení optimální teploty v jednotlivých místnostech. Problémem není ani připojení přes chytrou aplikaci, která Vám umožní vytopit si dům ještě před příjezdem a přijet tak do příjemně vyhřátého domova.
LARX v novostavbě

Využití programu „Oprav dům po babičce“ pro lepší vytápění a zateplení

V rámci programu „Oprav dům po babičce“ je možné žádat o dotaci na komplexní zateplení domu, což je ideální příležitost pro investici do uhlíkových topných fólií. Pro získání dotace je klíčové dosáhnout požadovaných energetických úspor. Využitím moderního topení můžete optimalizovat tepelnou izolaci vašeho domu a snížit energetickou náročnost budovy. Topné fólie přitom slouží výborně jako primární, v případě dobře zateplených nemovitostí i jako jediný zdroj vytápění.

Díky úsporným opatřením, jako je instalace uhlíkových topných fólií či fotovoltaických panelů můžete být kvalifikováni pro dotaci na opravu domu. Dotace může pokrýt až 50 % způsobilých výdajů na komplexní zateplení až do výše 1 milionu korun. Další nemalou částku lze získat na ostatní úsporná opatření.

Vytápění v novostavbě

Oprav – než bude pozdě

Pokud hledáte moderní a úsporný způsob vytápění pro váš rekonstruovaný a dobře zateplený dům, uhlíkové topné fólie jsou skvělou volbou. Využitím dotačního programu „Oprav dům po babičce“ můžete snížit náklady na vytápění, zvýšit energetickou účinnost vašeho domova a přispět k ochraně životního prostředí.

Investice do uhlíkových topných fólií vám umožní získat dotaci na komplexní zateplení a další úsporná opatření, což poskytne vaší rodině moderní, účinné a ekologické bydlení. Nezapomeňte, že program „Oprav dům po babičce“ má omezený počet míst, takže doporučujeme se zahájením rekonstrukce neotálet.