Po několika letech intenzivního vývoje byl naším dodavatelem v Jižní Koreji vytvořen a následně uveden na trh nový typ odolné uhlíkové fólie. Jsme pyšní na to, že tento produkt můžeme jako první v Evropě nabízet a rozšířit s ním naše portfolio technologií pro řešení chytrého vytápění. 

Větší odolnost, širší využití

Nové varianty uhlíkové fólie jsou inovací našich odolných uhlíkových fólií, které jsou instalovány přímo do betonu. Tento typ je obvykle využíván například v koupelnách a hlavním požadavkem je kromě odolnosti a precizního zpracování také bezúdržbovost a neporuchovost.  Tyto vlastnosti splňovala i starší, žlutá varianta, její nástupce s sebou ale nese řadu dalších výhod: 

  • Nová, lepší vrstva laminace zlepšující odolnost fólií při zachování velmi nízké hmotnosti.  
  • Lepší mechanické vlastnosti fólie – vyšší voděodolnost a absorpce případných mechanických poškození. 
  • Modernější technologie výroby – v současné době drží patent na novou technologii Jižní Korea a lze očekávat, že v dohledné době je její místo primárního – pokud ne jediného – dodavatele na západní trhy neohroženo. 
  • Jednou z citelných inovací je také přesnější dávkování uhlíku ve výrobě a tím možnost dosáhnout přesných nominálních topných výkonů (150W/m2). 
  • Jednodušší manipulace díky nové technologii laminace, která z procesu instalace odstraňuje nutnost vyřezávat okénka pro konektory. 
  • Lepší design a větší množství variant podle šířky produktu – v současné chvíli u nás najdete fólie šířky 50, 75 a 100 cm. 

Komplexní řešení pro vytápění Vašich domů a bytů 

Nová, speciálně upravená odolná uhlíková fólie LARX se stane dalším z řady produktů, kterými pokrýváme potřeby vytápění většiny komerčních i soukromých objektů. Kombinace klasické fólie pro suchou pokládku a odolné uhlíkové fólie, případně topné rohože pro místnosti, ve kterých neplánujete pokládat dřevěnou nebo jinou skládanou podlahu a fólii je tak nutné zalít přímo do betonu, je ideálním řešením zejména pro zateplené a nízkoenergetické domy a byty. Právě tam jsou fólie často využívány jako primární, nebo i jediný zdroj vytápění. 

Inovované odolné fólie nejsou jediným novým produktem, který plánujeme v následujícím roce přivést na český trh. Snažíme se držet krok s nově využívanými technologiemi a pravidelně řešíme výrobní i produktové inovace, a proto v následujících několika měsících představíme i další prvky z řady chytrých vytápěcích řešení LARX. Informovat vás budeme zde na blogu i prostřednictvím našeho newsletteru, ke kterému se můžete přihlásit přes zelenou lištu na hlavní stránce