Uhlíkové fólie jsou víceúčelovým zdrojem tepla. To, že se hodí nejen pro rodinné domy, dokazuje i náš projekt vytápění hotelu na Klínovci v Krušných horách, který jsme v nedávné době dokončili.

larx uhlíkové fólie  instalace hotel

Při návrhu rekonstrukce byl brán zřetel především na zvýšení komfortu užívání hotelu a jednoduchost obsluhy a údržby systému vytápění. Obvodové stěny hotelu byly zatepleny kontaktním zateplovacím systémem, aby objekt vyhovoval tepelně technickým požadavkům. Projekt počítá v části objektu s odolnou uhlíkovou fólií pod potěr, v části s uhlíkovou fólií přímo pod skládanou krytinu.

Z pohledu stavebního vyřešilo použití fólie problémy s výškou podlahy. Samotná fólie je v kompletní skladbě zanedbatelná. Toto se ukázalo jako klíčové v nadzemním podlaží, kde byly kladeny vysoké nároky na výšku podlahy. Jedinou možností podlahového vytápění tohoto patra bylo tedy použití LARX uhlíkové fólie přímo pod skládanou krytinu. Při tomto způsobu instalace se výška podlahy v závislosti na podkladu (tepelná a zvuková izolace) zvedne pouze v rámci centimetrů.  

LARX uhlikove folie instalace pod krytinu

V celém objektu jsme nainstalovali 290 m² uhlíkových fólií, o celkovém výkonu 38,7 kW, rozdělených na 32 okruhů.

Práce byla rozdělena na 3 etapy:

1) instalace odolné uhlíkové fólie v přízemí

2) instalace uhlíkové fólie pod skládanou krytinu v patře

3) instalace regulace a elektroinstalace

larx uhlíkové fólie termokamera 2

K vzdálené regulaci systému vytápění byly vybrány naše LARX Wi-Fi termostaty, které po připojení k WiFi síti umožňují všechny termostaty přehledně ovládat pomocí jedné mobilní aplikace.

LARX uhlikove folie instalace regulace

Také řešíte systém vytápění Vašeho objektu? Neváhejte, a zašlete nám svůj projekt přes kontaktní formulář a společně najdeme vhodné řešení.