Zájem o vzdálenou regulaci vytápění v posledních letech stoupá.  Správně zvolená regulace dokáže nejen zvýšit komfort a pohodu užívání domácnosti, ale při dobře nastaveném vytápění i výrazně snížit výdaje za topení.

uhlikovefolie.cz termostat wifi

Zónové vytápění (termostat v každé místnosti) umožňuje nastavit rozdílnou teplotu v různých místnostech. Toho se obvykle docílí nastavením týdenních a časových programů na termostatech. Všechny naše termostaty toto programování podporují. Nedochází k energetickým ztrátám, protože se topí jen v těch místnostech, které aktuálně vytápět potřebují. Ovládání zónového vytápění lze přizpůsobit našemu harmonogramu. Například, pokud se vracíme každý den domů z práce přibližně ve stejný čas, určitě není nutné topit celý den v celém domě. Tímto lze značně snížit spotřebu systému vytápění rodinného domu a tedy i ušetřit nemalé náklady.

Vzdálený přístup k zónové regulaci bývá realizován prostřednictvím mobilní aplikace, nebo webového rozhraní. Zpravidla poskytuje náhled na naměřené teploty v místnostech, a umožňuje měnit požadovanou teplotu každé místnosti – kdykoli a odkudkoli.

Důležitou součástí jakéhokoliv systému podlahového vytápění je termostat s podlahovým čidlem teploty. Dle normy by teplota nášlapné vrstvy podlahy neměla v obytných místnostech překročit 29°C (v koupelnách 33°C), je tedy důležité použít termostat s interním (podle kterého regulujeme teplotu místnosti) a současně externím (podle kterého kontrolujeme teplotu podlahy) čidlem teploty. Naše LARX TOUCH a Wi-Fi termostaty všechny tyto požadavky splňují. Je na nich navíc možné, např. v létě kdy není třeba topit, nastavit regulaci jen podle externího čidla, a využít tak topné fólie jen k ohřevu podlahy na komfortní teplotu. Topné fólie nelze instalovat bez podlahového čidla.

LARX Wi-Fi termostat a vzdálená regulace vytápění

Designový a kvalitní termostat, námi navržený přímo na míru LARX uhlíkovým fóliím. Díky Wi-Fi připojení a naší propracované mobilní aplikaci LARX (iOS a Android) můžete ovládat vytápění vašeho domu odkudkoliv ve světě. Má jak programovatelný, tak manuální režim. Podlahovým čidlem omezí maximální teplotu podlahy. Hlídá i nezámrznou teplotu. Termostat podporuje ekosystém Tuya, díky tomu spolupracuje i s aplikací Lidl Home nebo Smart Life.

Po připojení termostatu do vaší domácí nebo firemní Wi-Fi sítě můžete všechny vaše termostaty přehledně ovládat z jedné mobilní aplikace. LARX Wi-Fi termostaty nabízíme jak přímo ke koupi, tak v rámci realizace systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ. Nejjednodušší řešení vzdálené regulace systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ.

LARX Wi-Fi termostat

Parametry LARX  Wi-Fi termostatu

  • Displej: podsvícené LCD
  • Materiál: bílé (stříbrné) nehořlavé PVC
  • Napětí: 230 V, 60 Hz
  • Spotřeba: 2 W
  • Maximální zátěž: 16 A
  • Rozsah nastavení teploty: 5 až 60 °C
  • Typ podlahového čidla: NTC
  • Limit podlahového čidla: 5 až 60 °C
  • Spínací diference: 1 až 5 °C
  • Krytí: IP20, vnitřní použití
  • Týdenní program: 7+0, 6+1, 5+2 nebo manuální
  • Balení obsahuje český návod

Chytré vytápění LARX a zabezpečovací systémy Jablotron

uhlikovefolie.cz Jizerky

Společné řešení regulace vytápění a zabezpečení. LARX uhlíkové topné fólie a EZS Jablotron spolu tvoří komfortní systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ. Teplotu je možné regulovat jak lokálně termostatem v každé místnosti, tak vzdáleně pomocí mobilní aplikace MyJABLOTRON (dostupná na iOS a Android). Systém lze jednoduše doplnit o  prvky zabezpečení a sledování spotřeby energie systému Jablotron 100+ a mít tak přehled o celé domácnosti jednoduše v jedné aplikaci.

Regulaci vytápění pomocí EZS Jablotron 100+ dodáváme pouze jako kompletní řešení systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ.

Alternativní regulace vytápění – Loxone, Control4, Teco, Tuya

Topné uhlíkové fólie lze samozřejmě regulovat i jinými typy regulace topení, než jen těmi, které nabízíme my. Uhlíkové topné fólie jsou z pohledu ovládání tím nejjednodušším způsobem topení. Ovládají se pomocí stykačů/relátek způsobem 0/1, tedy buď topí, nebo netopí. nedochází k žádné ztrátové regulaci napětí nebo protékajícího proudu. Termostat tak po dosažení požadované teploty úplně odpojí přívod elektřiny. Topné fólie poté spínají v několikaminutových intervalech párkrát za hodinu, jen podle toho jak se místnost ochlazuje.

K ovládání teploty při vytápění pomocí topných uhlíkových fólií lze tedy využít různé systémy chytré domácnosti a automatizace jako jsou např. Loxone, Control4, Teco, Tuya a další. Našim zákazníkům poskytneme veškerou podporu při výběru a realizaci jejich vlastních řešení regulace vytápění uhlíkovými fóliemi.

Nevíte si rady, jakou regulaci systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ pro Váš objekt vybrat? Neváhejte a kontaktujte nás, rádi Vám pomůžeme vybrat to nejlepší řešení.