Uhlíkové topné fólie jsou víceúčelovým zdrojem vytápění. Jejich využití sahá daleko za podlahové a stropní vytápění – své uplatnění najdou všude, kde potřebujete spolehlivý, konstantní zdroj tepla.

LARX uhlíková fólie

S uhlíkovými fóliemi se v běžném životě možná řada z nás setkává, aniž bychom o tom věděli. Díky tloušťce dosahující kolem 0,5 mm jsou ideální pro použití v místech, kam by žádný jiný topný prvek nešel nainstalovat. Za krásným designovým sklem stále populárnějších sálavých  topných panelů se nenachází nic jiného, než topná fólie s vyšším výkonem. V poslední době se také těší velké oblibě nemlžící se zrcadla. Jak toho lze docílit? Na zadní straně zrcadla je nalepená topná fólie.

Vytápění do skleníků, zimních zahrad a fóliovníků

Celoročně vytápěný skleník je sen mnoha zahrádkářů – na rozdíl od okenních parapetů v pokoji poskytuje dostatek světla i prostoru. Vytápění, které umožní celoroční růst je poměrně nákladné.  Vytápění, které zajistí pouze podmínky pro zimování rostlin, jež nesnášejí mráz, je levnější. Topení je možno používat také pouze na prodloužení skleníkové sezóny.

  • Nejrozšířenějším typem vytápění skleníku je takové, které zajistí bezmrazé podmínky, tedy teplotu alespoň 5°C.
  • Temperovaný skleník vyhřívaný na 10°C umožní mnoha rostlinám růst i v zimním období.
  • Tropický skleník je i v zimě vytápěn na minimální teplotu 15°C a rostliny v něm lze pěstovat stejně, jako v bytě, mají zde ovšem mnohem lepší světelné podmínky i příznivé klima co do vzdušné vlhkosti.

Temperování skleníku pomocí uhlíkových fólií

Různé typy vytápění skleníků a fóliovníků lze realizovat pomocí topných uhlíkových fólií, které jsou pro tyto aplikace jako dělané. Nezabírají cenné místo a ani neprodukují žádné nebezpečné plyny, jako např. při využití olejových nebo plynových kamen. Topné fólie jsou účinné a komfortní, ve spojení s termostatem dokáží perfektně držet vyváženou a stabilní teplotu. Topné uhlíkové fólie se hodí i k temperaci zimních zahrad. Výhodou je také rychlá a jednoduchá instalace, díky které se stavba Vašeho skleníku nepozdrží. 

topné fólie zimní zahrada

Topné fólie jako podlahové vytápění pod nábytek

Topné fólie jsou díky své tloušťce vhodné i k zabudování do dřevěných konstrukcí a nábytku. Již několik našich zákazníků využilo vlastností topných fólií např. ke zvýšení komfortu užívání kulečníkového stolu. Nejen že je vyhřívaná hrací plocha příjemná na ruce hráčů, vytápěná hrací deska má vliv i na hru. Kulečníkové koule se na vyhřáté hrací ploše pohybují svižněji, mají delší doběh a lépe od sebe odrážejí.

Již několikrát se na nás obrátili dodavatelé rekonstrukcí kostelů a klášterů v České republice. Při výrobě nových kostelních lavic totiž vzniká požadavek na jejich vyhřívání. Topná uhlíková fólie je pro tento způsob využití kvůli své tloušťce ideální. Její využití je zkrátka vhodné všude, kde oceníte zvýšený komfort a příjemnou teplotu.  

Vytápění recepce Národní galerie v Praze

V roce 2019 jsme byli osloveni zástupci Národní galerie v Praze, ohledně realizace vytápění nové recepce Schwarzenberského paláce. Kvůli nízkým nárokům na prostor a a možnosti suché skladby podlahy byl systém LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ jediným možným řešením jak recepci vytápět. Konstrukce recepce byla vyrobena ze dřeva a sešroubována na místě. V celkově studené chodbě národní galerie mají zaměstnanci v recepci příjemné teplo od země. Více informací o naší instalaci systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ v recepci Národní galerie v Praze se dočtete v tomto článku.

larx uhlíkové fólie instalace recepce národni galerie

Topné fólie jako vytápění do psí boudy či jako vytápění včelího úlu

I zvířata, která přes zimu zůstávají venku, mají ráda teplo. Topné fólie vytápí nejednu psí boudu nebo kotec našich zákazníků. Pokud je vytápění v podlaze, je vhodné jej instalovat pouze na část podlahové plochy tak, aby pes měl možnost volby mezi teplou a chladnější podlahou. Váš mazlíček tak bude mít i v zimních měsících ve své boudě příjemné teplo a zároveň možnost se kdykoliv schladit. Již několik našich zákazníků také využilo naší uhlíkové topné fólie k zimnímu temperování včelích úlů.

Nezapomeňte, že při instalaci topných fólií k jinému účelu než k podlahovému nebo stropnímu vytápění je potřeba dodržet instalační postupy a pravidla montáže topných fólií. Je důležité topnou fólii chránit  jak před vlhkostí, tak před mechanickým poškozením (zaizolování konektorů, překrytí PE fólií, důkladné prolepení atd.).

Zaujal Vás systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ? Neváhejte a zašlete nám svůj projekt přes kontaktní formulář a společně najdeme vhodné řešení pro vytápění Vašeho objektu.