Ačkoliv jsou uhlíkové fólie inovativní technologií samy o sobě, také prochází vývojem. Inovace jsou pro naši společnost zcela zásadní a chceme našim zákazníkům nabízet kvalitní, efektivní a 100% funkční produkty. Výběru technologie výroby LARX uhlíkové fólie jsme věnovali maximum možného času a úsilí. Samozřejmě všechny naše produkty máme instalované v našich vlastních nemovitostech. Díky tomu víme, jaké jsou tyto technologie v reálném provozu, a 100% za ně ručíme.

LARX odolná uhlíková fólie uhlikove folie

Naprostá většina uhlíkových fólií se v současnosti vyrábí v Jižní Koreji. Proto jsme se tam vypravili. Jižní Korea je nejenom velmi technologicky vyspělá země světa, má také mnohem větší pracovní produktivitu než většina Evropy. Navštívili jsme desítky výrobních závodů podlahového vytápění a uhlíkových fólií (tyto technologie ve velké míře odebírá Rusko, USA a severní část Asie). Vyzkoušeli jsme různé výrobce a jejich produkty. Společně s nejinovativnějším (podle našeho názoru) jihokorejským výrobcem jsme vyvinuli LARX odolnou uhlíkovou fólii, přímo vyladěnou pro evropský trh a požadavky zdejšího trhu. Díky své konstrukci, odolnosti a stabilitě je vhodná pro rodinné domy i velké developerské projekty.

Odolnost

LARX odolná uhlíková fólie má unikátní dvojitou laminaci. Kvalitní laminace je jedním z klíčových procesů při výrobě uhlíkové fólie. Chrání fólii před mechanickým poškozením, vlhkostí a je hlavním nosným prvkem všech součástí fólie. Pokud je laminace kvalitně provedená, zaručuje dlouhou životnost fólie i v náročných podmínkách.

Naše fólie mají dvě vrstvy laminace – vrstvy PET a PE laminace a kombinují výhody obou materiálů a poskytují zejména výbornou izolaci proti vlhkosti a elektřině.

Laminace

Teplotní stabilita

Stabilní a rovnoměrné rozložení teplot je často rozpoznávacím znakem kvalitních uhlíkových fólií. Moderní fólie, jako je naše LARX uhlíková odolná fólie, využívají CNT technologii při nanášení uhlíku. CNT je zkratka pro „carbon nanotubes“, uhlíkové nanotrubičky. Oproti starší „carbon black“ technologii, CNT zabraňuje lokálnímu přehřívání a přispívá ke stabilitě teploty v čase.

CNT

CNT graf

Zdraví

Oproti konvenčním způsobům má sálavé (infračervené) vytápění má mnohé pozitivní účinky na zdraví. Sálavé vytápění jako Slunce primárně ohřívá konstrukce a předměty, proto stačí nižší teplota vzduchu pro stejný tepelný komfort. To je pro člověka přirozenější, ve vzduchu je také méně škodlivých mikroorganismů. Jak je vidět na obrázcích níže, u uhlíkových fólií je rozložení teplot v místnosti rovnoměrnější a pohyb vzduchu pomalejší, nedochází k víření prachu.

Rozložení

Další výhody

Je mnoho dalších výhod, proč zvolit systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ:

  • Nízké pořizovací náklady
  • Minimální provozní náklady
  • Bez nároků na prostor
  • Rychlý proces realizace
  • Bezúdržbový komfortní systém

Více informací najdete na www.uhlikovefolie.cz