Podlahové topné systémy jsou v dnešní době nejčastěji voleným způsobem vytápení novostaveb. Díky teplu od nohou získáte jedinečný tepelný komfort, který žádný jiný způsob vytápění nabídnout nemůže.

Je pro Vaši podlahu vytápění uhlíkovými fóliemi vhodné? 

Vhodnost podlahové krytiny pro instalaci na topné fólie je tématem, které nás provází každým pracovním dnem. Snažíme se našim zákazníkům nabídnout komplexní službu tak, aby se i v jejich objektu topné fólie postaraly o maximální komfort a pohodu. Podlahová krytina má na podlahového topení ohromný vliv. I to byl jeden z důvodů proč jsme ve spolupráci s naším dlouholetým partnerem, firmou Likor nechali odborně otestovat naše topné uhlíkové fólie v kombinaci s jimi doporučenou skladbou podlahy.

Korkové podložky jsou součástí podlah nebo se v kombinaci s gumovým recyklátem běžně používají pro útlum hluku a snížení tepelných ztrát u topných fólií. Gumokorková podložka 5 mm je jednou z vrstev, která úspěšně prošla testem. Na ni se snadno instaluje LARX uhlíková fólie, která je určena přímo pod plovoucí krytinu. Jako finální vrstva byla odzkoušena podlahová krytina značky COREtec ProPlus 5 mm a COREtec 8 mm.

Ve spolupráci s Výzkumným a vývojovým ústavem dřevařským zastoupeným Ing. Markem Poláškem, Ph.D., byla tato skladba odzkoušena a ověřena jako použitelná a vhodná pro konstrukci podlah v objektech pro trvalý pobyt osob. O testování topných fólií s korkovými podlahami vyšel článek v zářijovém vydání odborného časopisu Podlahy Profi.

COREtec je rigidní plovoucí vinylová podlahovina s integrovanou korkovou podložkou od společnosti USFloors. Do jakéhokoliv prostoru vnáší ohromující styl, design a pohodlí. Kvalitní vinylové krytiny americké značky COREtec jsou 100% voděodolné díky svému kompozitnímu jádru a extrémně stabilní vzhledem k několikavrstvému složení. Pomocí integrované korkové podložky redukují hluk až o 20 dB.

Firma Likor působí na českém trhu s podlahovými krytinami již více než 30 let. Soustředí se na prodejní, distribuční a realizátorské  oblasti podlahových krytin. Podlahové krytiny zahrnují korkové, dřevěné, vinylové a laminátové podlahy, stavební chemii a potřebné doplňky. Pokud si nevíte rady s výběrem krytiny pro využití se systémem vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ, neváhejte a kontaktujte profesionály z firmy Likor. Radi Vám pomohou při výběru vhodných a kvalitních podlahových krytin i při nalezení a doporučení technických řešení.

Aplikace přímo pod skládanou krytinu

LARX uhlikové fólie instalace pod krytinu

V moderních, dobře zateplených domech se uplatňuje instalace uhlíkové fólie přímo pod podlahovou krytinu. Podmínkou je, že musí být skládaná (tzv. click systém). Tento systém vytápění má skvělou dynamiku, rychlý nátop a prakticky nemůže dojít k přetopení místnosti. V místnostech kde je plánovaná jiná než skládaná podlaha (koupelna, chodba, atd.) se využije instalace uhlíkové fólie pod potěr nebo podlahové desky. Přímo na topnou fólii není možné lepit žádnou podlahovou krytinu.

Instalace uhlíkových fólií

Při instalaci přímo pod skládanou krytinu se uhlíková fólie kotví do vrstvy kročejové izolace. Do desek izolace se vyřezávají kanálky pro vedení kabelů, aby byla plocha pro pokládku skládané podlahy v rovině, bez jakýchkoliv výstupků. Topná fólie se překryje vrstvou krycí PE fólie o tloušťce 0,2 mm. Poté již následuje kompletace skládané krytiny bez omezení, postup je tedy stejný, jako kdyby tam topná fólie nebyla.

Nevíte si rady se skladbou podlahy vašeho objektu v souvislosti se systémem vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ? Neváhejte a kontaktujte nás, rádi pro Vás ve spolupráci s firmou Likor najdeme vhodné řešení.