Kdo se vážně zajímal o vytápění, ví, že správně navrhnout vytápění není triviální věc. Správně provedený systém vytápění je komfortní, bezúdržbový, snadný na ovládání a v neposlední řadě topí efektivně = úsporně.

Bez projektu to ovšem nejde – dosáhnout správného výsledku vyžaduje profesionální přístup a znalosti jak při instalaci, tak v přípravě. A právě o přípravě projektu vytápění je dnešní článek.

Projekt

Projekt vytápění je základní a nezbytnou částí přípravy systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ. Naše projekty jsou vždy individuální, na míru pro každého našeho zákazníka. Proto se to hlavní překvapivě neodehrává v kanceláři nad výkresy a čísly, ale v komunikaci se zákazníkem.

Projektování začíná tím, že výhradně společně se zákazníkem vždy na konkrétní stavbě zjišťujeme, jaká jsou jeho očekávání, požadavky a navrhujeme správná řešení vytápění a regulace.

Dalším krokem je získání přesných podkladů pro vytvoření výpočtového modelu vytápěného domu. Vycházíme ze stavební dokumentace nebo si dům sami zaměříme (nejčastěji v případě rekonstrukcí) a zjistíme potřebné tepelně technické vlastnosti konstrukcí v domě. Cílem je stanovit tepelnou ztrátu všech vytápěných místností podle norem ČSN EN 12831, ČSN 73 0540 a EN ISO 6946.

Následně navrhujeme typ a rozmístění fólií a kontrolujeme, zda řešení splňuje všechny požadavky – a to jak technické, tak individuální. Pokud ano, spolu s popisem stavební připravenosti vše přehledně předáváme zákazníkovi a ladíme poslední detaily.

Fólie

Po instalaci upravujeme projekt podle skutečného provedení (v případě změn stavby) a provádíme kontrolní natopení a měření. Vše od nás zákazník dostává, včetně přístupu k fotodokumentaci a snímkům z termokamery. Veškerá dokumentace je stále přístupná online, vše se v reálné čase přenáší do našeho cloudového řešení pro zákazníky.

Řešíte vytápění vašeho domu? Požadujete individuální přístup a řešení přímo pro Vás? Kontaktujte nás přes kontaktní formulář, zašlete nám dokumentaci Vašeho domu a my se Vám ozveme. Společně navrhneme to nejlepší řešení vytápění od LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ