V nedávné době jsme dokončili první fázi realizace chytrých technologií a systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ ve třech apartmánových domech v Jizerských horách. Topné uhlíkové fólie jsou ve všech objektech položené a čerstvě zalité vrstvou betonu.

Je tomu jen něco málo přes 3 roky co jsme kompletně dokončili realizaci vytápění rekreačního objektu v srdci Jizerských hor poblíž Hrabětic. Od té doby se leccos změnilo, co ale zůstalo stejné, je přístup a požadavky investorů projektu. Když pak plánovali druhou etapu developerského projektu, tři apartmánové domy s luxusními byty, obrátili se rovnou na naší firmu s žádostí o dodávku systému vytápění, vzdálené regulace vytápění, zabezpečovacího a kamerového systému. Oproti původní rekonstrukci rekreačního objektu došlo k nahrazení většiny realizujících firem novými, o to víc nás tedy těší zřejmá spokojenost investorů i jejich klientů s naším systémem vytápění a našimi službami.

Základní požadavky investorů na systém vytápění:

  • bude komfortní
  • bude vyhřívat podlahy
  • bude mít možnost vzdálené regulace
  • vytápění jednotlivých bytů bude naprosto nezávislé – žádné spouštění centrálního tepelného čerpadla nebo kotle kvůli jednomu bytu

Náš systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ tyto požadavky splňuje a přidává další výhody:

  • rychlou a přesnou regulaci
  • žádné ztráty distribucí tepla – teplo se vyrábí přímo v místě spotřeby
  • nesrovnatelně rychlejší instalace – oproti vodnímu podlahovému systému, tepelnému čerpadlu

Jedná se tedy o výstavbu 3 nových apartmánových domů s 8 luxusními byty. Je zde kladen vysoký důraz na komfort a pohodu při obývání bytu a zároveň úsporu nákladů za topení v době nevyužívání. Vytápění jednotlivých bytů bude díky systému LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ naprosto nezávislé na vytápění ostatních bytů v objektu. Nedochází tedy k spuštění centrálního zdroje tepla (např. tepelného čerpadla), a poté k tepelným ztrátám rozvodem, kvůli vytápění jednoho bytu. I z tohoto pohledu dochází k úspoře nákladů za topení.

Ze stavebního pohledu použití systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ zjednodušilo a zrychlilo celou výstavbu v řádu týdnů. Samotná instalace topných uhlíkových fólií je rychlou a jednoduchou záležitostí. O to větší pozornost je však třeba před samotnou instalací věnovat projektu vytápění. Bez výpočtu tepelných ztrát a podle nich navržených výkonů a kladečského plánu s rozmístěním jednotlivých pruhů uhlíkových topných fólií v místnostech by šla instalace tohoto rozsahu udělat za tak krátký čas jen těžko. Samotná instalace topných fólií na stavbě je tedy jen malou částí celé odvedené práce. V úvahu je třeba, kromě instalace uhlíkových fólií, vzít jak projekční činnost, tak i instalaci regulace vytápění.

Všechny 3 domy mají dohromady přes 950 metrů čtverečních podlahové plochy. V nedávné době jsme během 3 etap (5 dnů) nainstalovali přes 650 m² naší odolné uhlíkové fólie rozdělených na 70 topných okruhů.

Ve všech bytech a společných prostorech bude systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ regulován pomocí elektronického zabezpečovacího systému Jablotron. Majitelé jednotlivých bytů tak budou moci vzdáleně regulovat systém vytápění a zároveň budou mít přehled o zabezpečení jejich bytu přehledně v jedné aplikaci. Pomocí Jablotronu se budou ovládat také venkovní žaluzie. EZS Jablotron je absolutní špičkou na českém trhu v zabezpečení, disponují spoustou bezpečnostních prvku a čidel, propracovanou mobilní aplikací MyJablotron a v neposlední řadě vlastním PCO (pult centralizované ochrany) s vlastní sítí bezpečnostních agentur po celé České republice.

Zaujala Vás naše realizace systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ v Jizerských horách? Neváhejte a pošlete nám svůj projekt přes kontaktní formulář a společně najdeme vhodné řešení vytápění vašeho objektu.