V minulém článku Realizujeme vytápění rekreačního objektu v Jizerských horách jsme Vás seznámili s naším projektem, který je skvělou ukázkou použití topných uhlíkových fólií v krásném prostředí Jizerských hor.

V současné době je systém vytápění v provozu, je zapojený a probíhají pouze dokončovací práce.

Realizace vytápění uhlíkovými fóliemi je rychlá záležitost, to ovšem neznamená, že by nebylo potřeba zkušeností a preciznosti při práci.

Jizerské hory

Samotná pokládka fólií je pouze menší část celkové práce. Základem je kvalitní projekt, který zpracováváme sami nebo v kooperaci s investorem a je vždy kompletně šitý na míru. Zahrnuje výkresy, výpočty tepelných ztrát, výkony, rozměry a umístění jednotlivých pruhů fólie – to vše je nutné, aby systém na sto procent splňoval požadavky našich zákazníků. Dále samozřejmě spolupracujeme s ostatními profesemi na stavební připravenosti, souběhu a koordinaci práce. Protože se jedná o vytápění elektřinou, zajímá nás zejména příprava silnoproudých rozvodů, kterou řešíme vždy s dostatečným předstihem před zahájením stavby.

Jakmile je příprava hotová, „oblékáme montérky“, jdeme realizovat. V této fázi máme tři hlavní úkoly:

  1. zaručit precizní provedení
  2. kontrolovat věrnost projektu a požadavkům investora
  3. vypracovat bohatou dokumentaci skutečného provedení

Precizní provedení – uhlíkové topné fólie jsou systémem, který je osvědčený, má dlouhou životnost a je bezúdržbový. Ovšem tomu musí odpovídat i kvalita provedení. Protože se mezi fóliemi denně pohybujeme, známe tento topný systém dokonale, máme podchycené všechny potenciální nástrahy instalace a samotnou fyzickou montáž realizujeme vždy výhradně my sami, tak můžeme zcela garantovat perfektní provedení instalace. Systém vytápění topnými fóliemi dodáváme kompletně jako službu na míru. Vše podléhá neustálé kontrole kvality. Ať už je projekt jakýkoliv, kvalita naší práce vždy odpovídá tomu, jako kdyby vytápění fóliemi mělo sloužit nám, u nás doma.

Věrnost projektu a požadavkům investora – projekt je zásadní věc pro plně funkční systém vytápění. Proto je nezbytné, aby všechny práce postupovaly přesně podle projektu. Ovšem jsou situace, kdy požadavek investora nebo nepředvídatelná komplikace nás nutí projekt upravit. I na to jsme samozřejmě připraveni. Projektant, který připravoval individuální projekt, je na stavbě, změny se provedou v reálném čase a nedochází ke zpoždění stavby.

Kompletní dokumentace skutečného provedení – během celé realizace vše zaznamenáváme, děláme průběžnou fotodokumentaci a kontrolujeme provedení. Dokumentaci pak předáváme zákazníkovi. To vše je neocenitelné při dodatečných úpravách nebo zásahu do systému. Potřebujete kotvit k podlaze, ve které jsou fólie? V dokumentaci vždy najdete skutečný stav a rozmístění fólií. Součástí této dokumentace je také fotodokumentace z termokamery. Ta je nepostradatelným pomocníkem, okamžitě potvrzuje správnou funkčnost fólií, ať jsou jen položené nebo už zaklopené podlahou či zalité v betonu.

Každý náš projekt splňuje tyto tři body a nejinak tomu je v naší realizaci rekreačního objektu v Jizerských horách. Po pokládce a zapojení fólií jsme započali další fázi – osazení a zapojení bytových elektroinstalačních rozvaděčů se všemi potřebnými prvky (jističe, stykače, ochranné prvky atd.). Tato část je pro uživatele nejméně viditelná, naopak poslední fáze je pro něj zásadní – regulace a termostaty. V předchozím článku jsme nastínili, že nabízíme více možností regulace, na základě detailních požadavků investora. V tomto projektu jsme navrhli a instalovali v současnosti populární regulaci pomocí systému Jablotron 100, který spojuje vytápění a regulaci do jednoho vzdáleně ovladatelného systému. Uživatel tak má kdykoliv a kdekoliv přehled o stavu bytu, z pohledu bezpečnosti, poruch a vytápění. Jsme dlouholetým montážním partnerem Jablotronu a systém vždy nastavíme podle přání uživatele tak, aby měl vždy vše jednoduše, dostupně a přehledně v aplikaci ve svém telefonu. Máme rádi moderní technologie, především pak chytrou regulaci vytápění. Používáme výhradně námi prozkoušené a osvědčené chytré systémy a termostaty, Jablotron 100 a chytrý termostat Google Nest. Oba systémy upravíme pro použití na podlahové vytápění. Největší silnou stránkou těchto systémů je právě inovativní aplikace pro vzdálené chytré ovládání vytápění. V případě Jablotronu je pak zásadní výhodou spojení s certifikovaným zabezpečovacím systémem Jablotron 100.

Děkujeme, že sledujete blog UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ, brzy se zde můžete těšit na další zprávy o naší realizaci v Jizerských horách. Další část našeho příběhu vytápění v Jizerských horách bude pojednávat o vzdálené regulaci, case studies (použití) vytápění v jednotlivých bytech a závěry ze skutečného provedení vytápění uhlíkovými fóliemi.

Zde naleznete pokračování.