Našim klientům se snažíme přinášet stále nová inovativní řešení do jejich domácností. Nyní nabízíme kromě samotného vytápění pomocí uhlíkových folií i sledování jejich spotřeby. To je umožněno instalací zařízení, které si naše společnost sama vyvinula a je ideální pro využití u našich instalací. Pomocí tohoto zařízení jsme, jako první a zatím jediní na světě, schopni provádět indukční třífázové měření elektrické energie, které funguje na síti Sigfox.

www.sledovanienergie.cz

Námi vyvinuté zařízení je napojeno na všechny tři fáze přivádějící proud do našeho systému vytápění a pracuje na síti Sigfox, která je dokonale přizpůsobená potřebám IoT. Sigfox využívá signál s dlouhým dosahem, na jehož vysílání je potřeba pouze malé množství energie. Signál také nemá problém procházet zdmi, je vysoce odolný proti rušení a jeho zneužití je téměř nemožné. Pro klienta se jedná o vysoce spolehlivé a praktické řešení přenosu dat.

Díky tomuto zařízení můžeme odečítat nejenom spotřebu elektrické energie, ale i teplotu.

Zařízení jednou za čtvrt hodiny změří všechny dostupné veličiny (teplotu a aktuální výkon přenášený všemi třemi fázemi systému chytrého vytápěn), data jsou uložena do cloudu a následně jsou zanesena do grafu na internetových stránkách.

Do grafu na webu jsou data vynášena po půl hodinách. Jedna půlhodinová vynesená hodnota je získána jako průměr dvou naměřených čtvrthodinových hodnot.

Klient se tedy může podívat odkudkoli a pomocí pár kliknutí na teplotu a na spotřebu energie na vytápění ve své domácnosti.