Realizujeme vytápění moderního bytového domu v Praze Kolodějích, který čítá 4 bytové jednotky. Všechny byty jsou patrové – dva prostřední třípatrové, krajní dvoupatrové.

S celým projektem Vás na následujících řádkách seznámíme.

larx praha uhlikove folie bytovy dum

Jedná se o objekt s třemi nadzemními podlažími, tepelnou ztrátou 18,73 kW a vytápěnou plochou 422 m2. Výpočtová teplota v obytných místnostech byla uvažována 20 °C, v technických místnostech 15 °C.

Každá naše spolupráce s klientem začíná zjištěním požadavků konkrétního zákazníka a vypracováním projektu na míru. V tomto případě jsme se shodli na řešení, kdy bude vytápění rozděleno na 34 okruhů a regulace bude řízena systémem Jablotron 100, které dokáže kombinovat regulaci vytápění a zabezpečení objektu. Výhodou tohoto řešení je vzdálený přístup a možnost regulovat vytápění přes aplikaci nebo pomocí Internetu.

Po konzultaci s investorem jsme se rozhodli celé přízemí vyřešit pokládkou odolných karbonových fólií a celé druhé a třetí patro, s výjimkou koupelen, pokrýt uhlíkovými topnými fóliemi. Karbonová folie je vysoce odolná a je možné ji zalít do betonu. Používá se v místnostech, kde je jako podlahová krytina použito linoleum, marmoleum nebo keramická dlažba. Dá se využít také v prostorech s vyšší tepelnou ztrátou, jelikož má větší výkon na jednotku plochy. Naproti tomu, uhlíková topná fólie je vhodnější pro prostory, kde není lepená krytina a je žádoucí použít co nejtenčí řešení. Celkem bylo v celém objektu použito 294 m2 uhlíkové fólie.

Obyvatelům bytů přinese rozhodnutí investora vybavit dům uhlíkovými fóliemi mnoho kladů a usnadní jim každodenní život, například díky jednoduché regulaci. Nájemce či majitel si může nastavit před odchodem z práce požadovanou teplotu uvnitř bytu a při jeho příchodu je byt vyhřátý na požadovanou hodnotu.

Vytápění topnými fóliemi zaručuje dokonalý tepelný komfort díky sálavému přenosu a distribuci tepla. Díky přenosu tepla sáláním můžeme dosáhnout stejné tepelné pohody při nastavené teplotě o 1 – 2 °C nižší než za použití klasických deskových otopných těles („radiátorů“). To přinese obyvatelům domu značnou finanční úsporu, pokud totiž snížíme teplotu o 1 °C, můžeme docílit úspory až 6 % z celkových nákladů na vytápění. Při sálavém přenosu tepla navíc nedochází k vysušování vzduchu a je redukována prašnost uvnitř objektu.

larx praha uhlikove folie bytovy dum instalace

Pokud i Vás zaujalo chytré vytápění, kontaktujte nás přes náš kontaktní formulář a společně nalezneme ideální řešení.