Našim zákazníkům se snažíme nabídnout komplexní službu v oblasti vytápění a automatizace užívání rodinného domu. Držíme krok s nejmodernějšími technologiemi v oblasti smarthome a automatizace a nebojíme se tyto technologie instalovat.

Naším hlavním zaměřením je komfort a pohoda zákazníků v jejich objektech. Trh chytrých technologií se velmi rychle rozrůstá a proto je i v našem zájmu, pokud chceme zůstat na špici, se v těchto systémech orientovat, aby jsme našim zákazníkům mohli nabídnout jen to nejlepší a nejefektivnejší možné řešení jejich požadavků. Náš balíček chytrých technologií LARX se proto dynamicky vyvíjí tak, aby jsme všechny tyto požadavky v klidu pokryli, a ještě mohli nabídnout našim zákazníkům něco navíc. Naší podmínkou pro volbu je vždy funkčnost v symbióze s dalšími systémy.

Balíček chytrých technologií LARX

  • Elektrické podlahové vytápění
  • Chytrá regulace každé místnosti
  • Certifikované zabezpečení nemovitosti s přehlednou mobilní aplikací
  • Vzdálené spínání bojleru
  • Online měření spotřeby energií včetně chytrého uzávěru vody

Elektrické podlahové topení

Systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ je moderní způsob vytápění elektřinou pro rezidenční i průmyslovou výstavbu. Topné uhlíkové fólie jsou bezúdržbové vytápění, fungující na jednoduchém a ověřeném principu přeměny elektrické energie na teplo. Představují komfortní podlahové vytápění bez cirkulace vody, bez kotle a nároku na ceněný prostor pro technického zázemí. Díky celoplošnosti uhlíkových fólií je rozložení tepla v podlaze mnohem více rovnoměrné než u konvenčních teplovodních trubkových či kabelových systémů. Zásadní výhodou systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ je jeho investiční a stavební nenáročnost.

uhlikove folie praha hala instalace

Existují dvě možnosti, kam v podlaze umístit uhlíkovou topnou fólii. Tloušťka elektrické topné fólie se pohybuje okolo 0,5 mm, jsou tedy velmi tenké a v celkové výšce skladby podlahy zanedbatelné. Pokud máme obytnou místnost s plánovanou laminátovou, vinylovou apod. skládanou podlahou, nejvhodnější je instalace uhlíkové topné fólie přímo pod svrchní nášlapnou vrstvu podlahy. Topení tak bude mít rychlou reakci při změnách teploty a bude mít rychlý náběh. Při umístění topné fólie přímo pod skládanou podlahovou krytinu (=suchý typ instalace) se jedná o přímotopné podlahové topení. V případě realizace jiné než skládané podlahové krytiny, např. dlažby, lepeného vinylu nebo stěrky není použití uhlíkové topné fólie přímo pod krytinu možné, protože přímo na uhlíkovou fólii nelze nic lepit. Řešením je umístění topné fólie pod systémové podlahové desky nebo vrstvu potěru – betonu nebo anhydritu. Vytápění pak bude pracovat v tzv. poloakumulačním režimu. Topná fólie tedy nebude topit přímo do místnosti jen skrz podlahovou krytinu, ale také skrz vrstvu potěru nebo desek.

Chytrá regulace vytápění

Přesná regulace podlahového vytápění je jedním z klíčových faktorů celého systému. Teplota v místnosti má zásadní vliv na pocit pohody a komfortního života v domácnosti. Správně zvolené ovládání teploty navíc znamená úspory nákladů na vytápění. Uhlíkové topné fólie jsou z pohledu regulace ideálním způsobem topení. Při přímotopném použití začínají fólie ohřívat místnost prakticky ihned po spuštění a i při poloakumulačním použití topných fólií je prodleva mezi spuštěním topení a nárůstem teploty v místnosti minimální. Topné fólie se ovládají pomocí stykačů způsobem 0/1, tedy buď topí, nebo netopí. nedochází k žádné ztrátové regulaci napětí nebo protékajícího proudu. Termostat tak po dosažení požadované teploty úplně odpojí přívod elektřiny. Topné fólie poté spínají v několikaminutových intervalech párkrát za hodinu, jen podle toho jak se místnost ochlazuje.

uhlikovefolie.cz termostat

Naše LARX Wi-Fi termostaty ideálním řešením vzdálené regulace vytápění. Jednoduchá přehledná aplikace a intuitivní ovládání a to vše zabalené v moderním stříbrném designu Je na nich navíc možné, např. v případě využití topné fólie jako doplňkového zdroje tepla, nebo v létě, kdy není třeba topit, nastavit regulaci jen podle externího čidla a využít tak topné fólie jen k ohřevu podlahy na komfortní teplotu.

Zabezpečení domácnosti

Elektronický zabezpečovací systém Jablotron netřeba představovat. Jedná se o bezkonkurenční jedničku na českém trhu zabezpečení domácnosti. Chceme našim zákazníkům nabídnout řešení s minimální poruchovostí a potřebou údržby, i proto je systém od firmy Jablotron Alarms jasnou volbou.

uhlikovefolie.cz Jizerky

Systém zabezpečení Jablotron má široké možnosti – čidla pohybu, požáru, záplavová čidla, fotoverifikaci, notifikace aktuálního stavu přes aplikaci i SMS, napojení na pult centrální ochrany. My jsme do našeho LARX balíčku pečlivě vybrali takový mix služeb a prvků zabezpečení, abychom systém vytvořili pro uživatele maximálně přehledný a funkční. Individuální přístup při návrhu řešení zabezpečení a ovládání domácnosti je samozřejmostí.

Vzdálené ovládání zařízení domácnosti

Díky našim technologiím, se kterými máme mnohaleté zkušenosti, můžeme udělat bydlení komfortní a praktické. Díky promyšlenému propojení jednotlivých ovládacích systémů jsme schopni docílit nižších nákladů na provoz i instalaci. Vždy volíme taková řešení, která jsou nákladově optimální, nevyžadují nákladnou údržbu a jsou jednoduchá a snadno pochopitelná pro uživatele. Základem je ovládání veškerého zařízení domácnosti přes mobilní aplikaci.

Využíváme standardizované prvky a máme mnoho zkušeností s propojením nejrůznějších zařízení domu a integrací do našeho systému.

Nejčastěji řešíme ovládání zejména:

  • ohřevu teplé vody (chytré spínání bojleru)
  • stínící techniky (ovládání žaluzií vzdáleně, podle času i podle počasí)
  • vjezdových brány (integrace různých řešení do jednoho ovladače a jedné přehledné aplikace)
  • přístupového systému (zabezpečení společných prostor a řízení společných vstupů)

Měření spotřeby energií

I spotřebované energie jsme schopni měřit. Spotřebu elektřiny lze měřit pomocí chytrých podružných hodin umístěných v rozvadeči, které jsou připojeny k elektronickému zabezpečovacímu systému Jablotron. K EZS Jablotron lze připojit i pulzní odečítače, které lze instalovat na měřák průtoku vody. Zákazník tedy má kompletní přehled o spotřebe energií v jedné jednoduché aplikaci. Data jsou navíc přehledně interpretována v grafech s časovou osou, lze tedy identifikovat případné zvýšení odběru přesně v čase.

Chytrý ventil

Chytrý ventil umožňuje pohodlné ovládání rozvodů vody přímo ze zabezpečovacího systému Jablotron. Ventil se připojuje přímo na sběrnici zabezpečovacího systému a má záložní baterii, která jej udrží v chodu až 12 hodin. Ventil má navíc zpětnou vazbu – v aplikaci MyJablotron nebo na klávesnici EZS lze tedy jednoduše vyčíst aktuální stav ventilu.  Je navíc možné ho propojit se záplavovým čidlem EZS Jablotron, takže v případě havárie zabezpečovací systém automaticky odpojí přívod vody a ochrání tak objekt před vytopením. Ventil se navíc dá využít i jako podružný například k ovládání závlahy, bazénu atd.

https://cdn.myshoptet.com/usr/eshop.peveko.cz/user/shop/big/86-4_inteligentni-ventil-pro-systemy-jablotron--wi-fi--ochrana-pred-vytopenim-vodou.png?5f9ec930

 

 

Zaujal Vás náš balíček chytrých technologií LARX? Neváhejte a kontaktujte nás přes kontaktní formulář na našem webu se svýmy požadavky a společně najdeme nejvhodnější řešení.