Od uhlíkových fólií a dalších topných technologií až po sofistikované zabezpečovací systémy Jablotron. V LARX jsme posledních několik let pracovali na rozšíření našeho produktového portfolia a doplnění nabídky služeb z oblasti vytápění, zabezpečení, fotovoltaiky a chytrých technologií pro průmyslové objekty a developerské projekty. Máme proto radost, že nyní jsme schopni zabezpečit kompletní SMART řešení pro projekty různých specifikací – od továrních hal až po velké developerské zástavby. 

Elektrické vytápění celého domu

Uhlíkové fólie tvoří základ podnikání společnosti LARX. Jedná se o efektivní formu elektrického podlahového vytápění, která s sebou v porovnání s tepelnými čerpadli či jinými obvyklými zdroji tepla přináší řadu výhod: 

  • Manipulace s topnými uhlíkovými fóliemi je velmi jednoduchá a jejich instalaci zvládna každý šikovnější elektrikář či kutil. 
  • Oproti například tepelnému čerpadlu nezaberou fólie žádné místo navíc, není třeba zřizovat technickou místnost. Jsou proto ideálním řešením tam, kde se každý centimetr počítá – typicky v případě maringotek, tiny housů či energeticky pasivních domů. 
  • Topné uhlíkové fólie a rohože jsou neporuchové a nevyžadují pravidelný – a často drahý – servis. V případě proděravění topné vrstvy nehrozí – jako například v případě vodního podlahového topení – potřeba řešení nastalé havárie. 
  • Stabilní provoz bez nutnosti dalších investic, nízká vstupní investice a vysoká efektivita – to jsou argumenty, které zejména v turbulentní energetické situaci posledních dní slýcháme od našich zákazníků čím dál častěji. 

Nejčastějším argumentem, který naše klienty motivuje k nákupu a instalaci našeho podlahového vytápění, je ale extrémní pohodlí, které je způsobené kombinací intuitivního ovládání a chytré regulace

Chytré regulace vytápění

Kvalitní, funkční, intuitivní a designové – takové jsou termostaty dodávané společností LARX. Díky nim vytápění Vašeho domu či bytu jednou provždy přestane být problémem. Chytrá regulace umožňuje regulovat si teplotu v domě dle Vaší potřeby i na dálku, prostřednictvím jednoduché mobilní aplikace 

V současné chvíli nabízíme dva druhy chytrách termostatů – základní a Wi-Fi. Obě jsou osazeny prostorovým i externím čidlem, a proto jsou vhodné pro regulaci stropního i podlahového vytápění. Díky ekosystému Tuya je navíc snadno můžete synchronizovat například s Lidl Home, Tuya Smart nebo Smart Life.  

Fotovoltaiky pro RD a velké průmyslové haly

Fotovoltaika má v mixu chytrých technologií potřebných pro pohodlný a bezproblémový provoz soukromých i komerčních objektů své nezastupitelné místo. Finanční úleva, vize energetické soběstačnosti i touha využít prostor maximálně efektivně patří mezi hlavní motivátory pro pořízení solárních elektráren.V LARXu se specializujeme zejména na instalace v případě velkých objektů – továren, průmyslových hal či greenfieldů. Jedná se často o objekty již osazené naším vytápěním a dalšími technologiemi, v jejichž případě je instalace fotovoltaických panelů naprosto logickým krokem. Dokážeme ale pomoci i v případě instalace na rodinných domech – pokud takovou řešíte, neváhejte se ozvat.

Kamerového systémy, EZS Jablotron zabezpečení

Paletu technologií, kterými se v LARXu zabýváme, doplňuje oblast zabezpečení objektů. LARX je již od roku 2021 platinovým partnerem prémiové české značky Jablotron, na jejíž systému Jablotron 100 je založena i naše chytrá regulace vytápění. Systémy Jablotron kromě vysoké spolehlivosti disponují zejména velkou modularitou, díky které je možné do systému připojit takřka cokoliv. 

Jizerské hory

Obrovskou výhodou je také intuitivní a jednoduchá aplikace MyJablotron, kterou můžete využít jak pro správu svých zabezpečovacích systémů, tak pro regulaci chytrého vytápění LARX. Tato technologie tak dokonale zapadá do naší vize chytrého bydlení, ve které je kladen důraz na pohodlnost, efektivitu, jednoduchost a fakt, že hlavním účelem technologie je zlepšovat život lidem a sloužit jim.