V minulém článku Realizace systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ v apartmánových domech v Jizerských horách – 1. část jsme Vám ukázali jeden z našich větších developerských projektů, který je krásnou ukázkou všestrannosti topných fólií. Systém vytápění a všechny další technologie jsou již několik měsíců v provozu.    uhlikovefolie.cz Jizerky 3

Jedná se o výstavbu 3 nových apartmánových domů s 8 luxusními byty v blízkosti Hrabětic v Jizerských horách. Byl zde kladen vysoký důraz na komfort a pohodu při obývání bytu a zároveň úsporu nákladů za topení v době nevyužívání. Vytápění jednotlivých bytů je  díky systému LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ naprosto nezávislé na vytápění ostatních prostor v objektu,  což je jedna z velkých výhod našeho vytápění.

uhlikovefolie.cz Jizerky 2

Ze stavebního pohledu použití systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ zjednodušilo a zrychlilo celou výstavbu v řádu týdnů. Samotná instalace topných uhlíkových fólií je rychlou a jednoduchou záležitostí. O to větší pozornost je však třeba před samotnou instalací věnovat návrhu a projektu vytápění. Bez výpočtu tepelných ztrát a podle nich navržených výkonů a kladečského plánu s rozmístěním jednotlivých pruhů uhlíkových topných fólií v místnostech by šla instalace tohoto rozsahu udělat za tak krátký čas jen těžko. Samotná instalace topných fólií na stavbě je tedy jen malou částí celé odvedené práce.

Všechny 3 domy mají dohromady přes 950 metrů čtverečních podlahové plochy. V loňském roce jsme během 3 etap (5 dnů) nainstalovali přes 650 m² naší odolné uhlíkové fólie rozdělených na 70 topných okruhů. Po pokládce a zapojení fólií jsme započali další fázi – osazení a zapojení bytových elektroinstalačních rozvaděčů se všemi potřebnými prvky (jističe, stykače, ochranné prvky atd.). Tato část je pro uživatele nejméně viditelná, za to ale stejně důležitá.

Zdimerice

Další, neméně náročnou částí větších staveb je instalace regulace vytápění. Po zkušenostech z předcházející stavby náš zákazník bez váhání vybral elektronický zabezpečovací systém Jablotron, jak k regulaci topných fólií, tak i k zabezpečení všech objektů, který oba tyto aspekty spojuje do jedné přehledné aplikace. Majitelé bytů tak mají kdykoliv a kdekoliv přehled o stavu bytu, z pohledu bezpečnosti, poruch a vytápění. Jsme dlouholetým montážním partnerem Jablotronu a systém vždy nastavíme podle přání uživatele tak, aby měl vždy vše jednoduše, dostupně a přehledně v aplikaci ve svém telefonu.

uhlikovefolie.cz Jizerky

Jsme platinovými partnery české společnosti Jablotron. Často používáme řešení využívající jejich produkty a líbí se nám zejména mobilní aplikace MyJablotron. Proto jsme regulaci vytápění a zabezpečení jednotlivých bytů založili na systému Jablotron 100. Poskytuje nám konfigurovatelné a spolehlivé zázemí pro připojení uhlíkových fólií a našim zákazníkům jednoduché, přesto podrobné lokální i vzdálené ovládání vytápění a zabezpečení. Jednou z dalších výhod využití systému Jablotron je jeho velká modularita. Lze k němu připojit prakticky cokoliv. Od spínaných zásuvek, bojler, bránu nebo ovládání dveří až k např. žaluziím. V apartmánových domech jsme kromě zabezpečení pomocí EZS Jablotron instalovali také systém více než 15 IP kamer s vlastním nahrávacím zařízením.

larx instalace kamery

Zaujala Vás naše realizace systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ v Jizerských horách? Neváhejte a pošlete nám svůj projekt přes kontaktní formulář a společně najdeme vhodné řešení vytápění vašeho objektu.