Rekonstrukce úžasné horské chaty o 8 luxusních bytech v Jizerských horách je hotová a náš systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ s chytrou regulací je zde už několik měsíců v provozu. Po každé naší instalaci hodnotíme výstupy, komunikujeme se zákazníkem a ladíme detaily, aby systém fungoval tak, jak náš zákazník požaduje a očekává. A o tyto výstupy se s Vámi nyní rádi podělíme.

Jizerské hory larx uhlikove folie jablotron rozvadec

Předchozí kapitoly naleznete zde – část první a část druhá.

Jak jsme psali dříve, bývalá horská chata Dřevona Hrabětice prošla kompletní rekonstrukcí. Stručně řečeno, ze stavby zbyla jen obálka a interiér dostal zcela novou podobu. Byl rozdělen na sedm bytů a společné prostory. Protože každý obyvatel bytů má různé požadavky na teplotu a každý byt bude jinak využíván, systémy vytápění a jejich regulaci jsme udělali kompletně nezávislé, což je jedna z velkých výhod našeho vytápění.

Vytápění chaty je kompletně řešeno naším systémem LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ. Proč je nejefektivnější volbou si můžete přečíst v první části.

Jsme platinovými partnery české společnosti Jablotron. Často používáme řešení využívající jejich produkty a líbí se nám zejména mobilní aplikace MyJablotron. Proto jsme regulaci vytápění a zabezpečení jednotlivých bytů založili na systému Jablotron 100. Poskytuje nám konfigurovatelné a spolehlivé zázemí pro připojení uhlíkových fólií a našim zákazníkům jednoduché, přesto podrobné lokální i vzdálené ovládání vytápění a zabezpečení.

Jizerské hory larx uhlikove folie termokamera jablotron regulace

Uhlíkové fólie mají výhodu v rychlé a přesné regulovatelnosti. V případě regulačního zásahu fólie mění svou teplotu prakticky okamžitě. O to důležitější je správně nastavená regulace. Pak je náš systém vytápění vysoce efektivní, úsporný a komfortní. Z diskuze a spolupráce s obyvateli bytů v chatě jsme při ladění regulace vytvořili tři následující případy:

Byt se stálým obyvatelem
specifické nastavení regulace, individuální teploty vzduchu a podlahy v přítomnosti a v nepřítomnosti, symbióza systému vytápění a zabezpečení, vlastní logika systému
Byt, kde se obyvatelé střídají
standardní nastavení, hodnoty dle norem, jednoduchost ovládání a zdůraznění možností úpravy regulace
Společné prostory
sdílení, možnost ovládání všemi obyvateli, temperování, vyšší stupeň automatizace

Výhodou našeho systému a zvolené regulace je velká modularita. Na žádost zákazníka jsme na vzdálené ovládání připojili například také ovládání sauny nebo kontrolu teplot technologického vybavení. Také se dozví o výpadku napájení v budově, následném napájení našich důležitých technologií ze záložního zdroje a o dalších událostech.

Samozřejmostí je kamerový systém a měření spotřeby energií pro jednotlivé byty a společné prostory.

Jizerské hory

Přestože se chata nachází v chladném jádru Jizerských hor, ohlasy obyvatel na náš systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ jsou nadšené a pozitivní. Systém bez problémů zvládl chatu po rekonstrukci rychle natopit. V nepřítomnosti obyvatel chatu temperuje, před příjezdem si vytápění na dálku spustí a komfortně topí i při mrazech venku. Naše společnost LARX s.r.o. dodala pro investora chytré technologie a chytré vytápění na míru individuálním požadavkům. Pokud Vás náš systém zajímá více, podívejte se na naše stránky a neváhejte nám poslat poptávku!