Z naší zkušenosti se v průběhu posledních let stále zvyšuje procento zákazníků, kteří náš systém chytrého elektrického vytápění využívají pro vytápění tiny housu, maringotky či jiné, spíše menší a často mobilní, stavby. Popularita tohoto způsobu bydlení nejen kvůli zvyšujícím se nákladům na energie postupně roste a lidé podobné varianty volí nejen jako chalupu či chatu, ale i jako trvalé bydlení, ideálně v kombinaci s dobře situovaným pozemkem.

Jak a čím vytápět tiny house?

K pořízení tohoto alternativního bydlení, kterému do značné míry nahrává i nový Stavební zákon, sahá každým rokem více a více lidí. Způsob vytápění vašeho tiny housu je pak jednou z důležitých otázek, které je třeba si ještě před pořízením nového bydlení zodpovědět. Požadavků na takový způsob přitom není málo – kromě ekonomické efektivity a ekologičnosti, která je pro mnoho majitelů alternativních způsobů bydlení zásadní, je zde jednoznačná potřeba na snížení prostorové náročnosti vytápění na možné minimum. V tiny housu se zkrátka každý metr počítá. 

Jako LARX jsme v kontaktu přímo s výrobci podobných staveb, kteří od nás obstarávají uhlíkové fólie, spotřební materiál i termostaty pro snadnou regulaci teploty na dálku. Naše fólie pak v těchto objektech primární, často dokonce jediné vytápění. Jediným předpokladem je připojení tiny housu či maringotky k elektrické síti, což znemožňuje instalaci v „zážitkových chatách“ a na samotách bez elektrické energie. Tam, kde elektřina funguje, mohou ale fólie posloužit jako jediný zdroj tepla. Pro obvykle dobře zateplený tiny house jsou elektrické uhlíkové fólie optimálním řešení, skvěle navíc fungují v kombinaci se zdrojem elektrické energie v podobě fotovoltaiky kterou tyto stavby často disponují. 

LARX Jablotron

Výhody vytápění uhlíkovými fóliemi v tiny house nebo maringotce

  • Vysoký komfort a bezúdržbovost
  • Rychlá instalace, díky které zvládnete instalaci během až jednoho dne
  • Skladnost – podlahové topení nikdy nezabírá prostor, který je u malých objektů nedostatkovým zbožím, není třeba kvůli nim vytvářet separátní technickou místnost 
  • V zatepleném tiny house velmi nízké náklady na vytápění 
  • Jednoduchá vzdálená správa teploty přes WiFi termostat

Zdroj fotografií: Dřevostavitel.cz