Uhlíkové topné fólie jsou efektivním a bezúdržbovým systémem vytápění, fungujícím na čistém principu přímé přeměny elektrické energie na teplo. Jejich regulace je jednoduchá a bez složitých zařízení. Uhlíkové topné fólie samy o sobě neprodukují žádné emise a jsou velmi vhodným vytápěním pro moderní ekologické a úsporné stavby.

PENB

Vytápění elektřinou ze sítě je ovšem v české legislativě nespravedlivě upozaďováno. Problém je v takzvaném faktoru neobnovitelné primární energie, který je pro vytápění elektřinou úředně stanoven v České republice extrémně vysoký (dříve 3,0, momentálně 2,6 a je prostor pro jeho další snížení). Ten slouží pro výpočet neobnovitelné primární energie budovy v PENB, průkazu energetické náročnosti budovy.

Proto se můžeme u některých staveb setkat s problémy u výpočtu PENB, který je úřady vyžadován pro každou novostavbu.

Našim zákazníkům poskytujeme úplnou službu v oblasti vytápění a tedy i s případnými problémy s PENB rádi poradíme. Je několik způsobů, jak faktor neobnovitelné primární energie budovy snížit, a tím nesmyslné legislativní požadavky PENB splnit:

  1. Lepší zateplení domu sníží celkovou energetickou náročnost budovy.
  2. Běžná kombinace s jiným zdrojem tepla, například krbem či kamny. Mohou mít výměník pro větší pokrytí tepelné ztráty domu.
  3. Vzduchotechnika se zpětným získáváním tepla (rekuperace). Může mít přitápění na bázi tepelného čerpadla.
  4. Příprava fotovoltaiky nebo jiných zdrojů obnovitelné energie.

Nepříznivé legislativní podmínky pro vytápění elektřinou jsou tedy ve výsledku relativně snadno řešitelné. V žádném případě by Vás neměli odradit od elektrického topení.

Vytápění topnými uhlíkovými fóliemi LARX se vyplatí a splní veškéré požadavky. Využijte náš kontaktní formulář, zašlete nám projekt Vašeho objektu a společně nalezneme jednoduché a efektivní řešení.