Ve světě moderního bydlení a nejisté makroekonomické situace, kde komfort a efektivita jdou ruku v ruce s ekologickou udržitelností a tolik potřebnou soběstačností, přichází varianta elektrického podlahového vytápění, zejména v kombinaci se solárními panely jako zdrojem levné elektrické energie, do popředí jako klíčová součást mnoha projektů. Domnělou nevýhodou nicméně je, že elektrické podlahové vytápění je vhodné pouze pro systémy se skládanou podlahovou krytinou, a díky tomu nepoužitelné v případě řady nemovitostí.

Tento problém už má ale své řešení. To se jmenuje LARX odolná uhlíková fólie, představující nejodolnější topnou fólii na evropském trhu. Díky inovativnímu řešení a výjimečným vlastnostem tato fólie překonává limity svých předchůdců a rozšiřuje tak využitelnost této elegantní a efektivní technologie.

Význam Odolnosti v Podlahovém Vytápění

Při pořizování podlahového topení je přirozenou nadějí, že systém bude sloužit bez problémů a údržby po mnoho let. Odolnost vytápění není pouze otázkou vašeho komfortu, zásadní je také ekonomická stránka. Případná oprava vadného elektrického topení extrémně zatíží váš čas, energii i peněženku. Už jen proto, že v jejím průběhu nezřídkakdy dochází k poškození původní podlahové krytiny. Netřeba pak zmiňovat variantu vodního podlahového vytápění, které může svého vlastníka v případě defektu vyjít na téměř horentní sumy.

Pokládka topení LARX

Představení LARX odolné uhlíkové fólie

LARX uhlíková fólie je výsledkem naší několikaleté součinnosti s partnerskou továrnou v Jižní Koreji v oblasti produktového vývoje. Byla vyrobena s důrazem na odolnost a efektivitu, čemuž odpovídá i jedinečnost technologií, které k jejímu vzniku napomohly – v Číně i většině Korejské republiky zatím nevyužívané.

Rovnoměrná distribuce uhlíku pro vyšší efektivitu

Jedním z klíčových faktorů, které odlišují LARX uhlíkovou fólii od konkurence, je využití CNT (carbon nanotube) technologie při nanášení uhlíku. Tato přístup zaručuje, že vytápěcí prvek je distribuován rovnoměrně po celé ploše fólie, což pomáhá k výjimečné efektivitě výroby tepla s účinností 99 %.

Odolnost a životnost

Odolná uhlíková fólie LARX je navržena s jednoduchým účelem – aby vydržela. Díky dvojité laminaci, která kombinuje výhody PET a PE materiálů, fólie nabízí ochranu proti mechanickému poškození a vlhkosti, která je nezbytná pro zachování funkčnosti vytápěcího systému.
Laminace poskytuje také výbornou izolaci proti elektřině, což zvyšuje bezpečnost použití fólie v různých prostředích a dodává jí její klíčovou vlastnost. Díky této odolnosti je totiž LARX uhlíková fólie vhodná pro použití v mokrých prostorách, jako jsou koupelny a kuchyně, přímo pod betonem či anhydritovou vrstvou, stejně jako v suchých prostorách pod podlahovými deskami

Instalace a Aplikace

Jednoduchost instalace je charakteristická pro uhlíkové fólie obecně. Vzhledem k jejich flexibilitě a odolnosti mohou být instalovány prakticky v každém prostředí, přičemž instalace je oproti jiným typům podlahového vytápění extrémně rychlá.
Možnost suché instalace pod podlahové desky nebo mokrá instalace pod beton či anhydrit nabízí univerzální řešení pro vytápění, které je adaptabilní k individuálním potřebám projektů.

LARX uhlikové fólie instalace pod poter
LARX uhlikové fólie instalace pod krytinu

Chytré vytápění – chytrý domov


Technologie elektrického vytápění přináší uživatelům řadu nezpochybnitelných výhod. Tou hlavní je jednoduchost ovládání a možnost přizpůsobení systému vašemu osobnímu fungování a životního režimu. Díky chytrým termostatům je nyní možné mít efektivní vytápění na míru danému projektu, ovládané jednoduše z prostředí mobilní aplikace. Tato jednoduchost nastavuje nový standard v oblasti vytápění, který zákazníci rok od roku více vyžadují. Čím dál důležitějším argumentem pak začíná být také udržitelnost, ve které elektrickému podlahového vytápění většina alternativních zdrojů v podstatě nemůže konkurovat


Řešíte projekt a nevíte, zda má pro vaše potřeby odolná uhlíková fólie smysl? Nebojte se nám ozvat – rádi s vámi realizaci vašeho projektu zkonzultujeme.