Pro systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ je charakteristický způsob předávání tepla velkoplošným sáláním, celou plochou podlahy, neboli celoplošně.

topná fólie, larx, uhlikove folie

Celoplošné vytápění

Topné fólie mají kontakt s podlahovou krytinou (nebo s potěrem) v celé své ploše. Díky tomu je rozložení teplot a přenos tepla mnohem efektivnější, než je tomu u topného kabelu nebo vodních podlahových systémů. Náš systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ topí opravdu celoplošné. Teplo sálá rovnoměrně z celé plochy podlahy do vytápěné místnosti. Při použití systému vodního podlahového topení, nebo elektrického topného kabelu, nelze ani při sebelepším uspořádání meandru dosáhnout tak rovnoměrného rozložení teploty nášlapné plochy, jako při použití topných fólií, kdy se na podlaze nevyskytují studená / přetopená místa, topení má rychlý náběh, regulace je dynamická a přesná a v místnosti je zdravé klima.

Topná fólie                                                  Topný kabel

LARX Carbon Kit                  Topná rohož

Celoplošnost uhlíkových fólií skýtá mnoho výhod. Podle normy je maximální teplota v obytných místnostech 29 °C, v koupelnách 33 °C, jedná  se tedy o topení nízkoteplotnímístnost není v určitých částech přetápěna a nedochází k víření prachu jako například při použití teplovodních radiátorů nebo elektrických přímotopů.  Celoplošné sálavé vytápění má oproti klasickému vytápění topnými tělesy tu výhodu, že stačí topit na nižší teplotu v místnosti, abychom dosáhli stejné pocitové teploty. Můžeme tak na termostatu nastavit o stupeň až dva méně než je reálná teplota v místnosti, komfort a pohoda zůstane, ale šetříme náklady.

Na rozdíl od liniových systémů (had) bude uhlíková fólie i při nechtěném poškození (např. provrtání) stále bez problémů fungovat a topit. V případě poškození topného kabelu se může stát, že systém vytápění v celé místnosti přestane topit, toto u topné fólie nehrozí.

LARX uhlíkovéfólie, topná fólie

Volba podlahové krytiny

Důležitou roli v rychlosti regulace a dynamice vytápění prostřednictvím systému vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ hraje samozřejmě i správně zvolená podlahová krytina, ta musí být certifikovaná pro podlahové vytápění – nelekejte se, většina výrobců podlahových krytin má ve svém portfoliu právě podlahy s tímto určením. Více informací ohledně skladby podlahy s naším systémem vytápění najdete v tomto článku

Pokud Vás zaujal náš systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ, neváhejte a kontaktuje nás.